Opleiding Jeugd

Jeugd van 8 tot en met 14/16 jaar duikt met scubaDoe.

Het scubaDoe programma is een compleet uitgewerkt programma voor zowel snorkelen als perslucht voor kinderen vanaf 8 jaar, met het zwemdiploma C. Of de borst- en rugcrawl goed te kunnen zwemmen.

Het Programma leert kinderen spelenderwijs om te gaan met duikbril, snorkel en zwemvliezen en vervolgens ook met perslucht duikapparatuur. Hierbij wordt vanaf het eerste begin al gelijk het buddysysteem toegepast

ScubaDoe is opgebouwd uit 3 blokken:

- SNORKELEN
- DUIKEN
- SCUBADOESPECIALISATIES.

SNORKELEN                                                                                                                                                                                 

Het snorkelprogramma kent 3 niveaus (A, B en C). Het snorkelprogramma wordt volledig in het zwembad gegeven en bestaat uit kleine hoeveelheden theorie en veel praktijk. Voor het einde van het schooljaar en zomervakantie, wordt een vaardigheidstoets afgenomen. Waarin de kinderen kunnen laten zien wat ze geleerd hebben aan familie en vriendjes. Dan krijgen de kinderen ook hun diploma. Voor het snorkelen zijn er geen echte examens meer. Kinderen kunnen ook doorstromen naar het volgende niveau als ze iets nog niet helemaal beheersen. Het belangrijkste is dat kinderen plezier beleven aan de opleiding. Pas vanaf het derde perslucht niveau moeten de kinderen de vaardigheden goed beheersen.

PERSLUCHT


Het perslucht programma kent 4 niveaus: Adembrevet, Bellenbrevet, Trimbrevet en het ScubaDoe brevet.
Het adembrevet leert kinderen omgaan met de perslucht apparatuur. Kinderen worden van begin af aan bekend gemaakt met de uitrusting die zij ook in het buitenwater gaan gebruiken. Het behalen van het Trimbrevet geeft ook vrijstelling voor het 1* binnenwater gedeelte. Het is ook daarom dat kinderen dit niveau wel volledige moeten beheersten voordat ze verder kunnen met het ScubaDoe brevet. Voor het einde van het schooljaar en zomervakantie, wordt een vaardigheidstoets afgenomen. Waarin de kinderen kunnen laten zien wat ze geleerd hebben aan familie en vriendjes. Dan krijgen de kinderen ook hun diploma. Voor de eerste twee niveau's duiken met perslucht zijn er geen echte examens meer. Kinderen kunnen ook doorstromen naar het volgende niveau als ze iets nog niet helemaal beheersen. Het belangrijkste is dat kinderen plezier beleven aan de opleiding. Pas vanaf het derde perslucht niveau moeten de kinderen de vaardigheden goed beheersen.

SCUBADOESPECIALISATIES                                                                                                                                                                  

Als je in het bezit bent van alle snorkeldiploma’s en perslucht brevetten kun je een groot aantal leuke en interessante specialisaties volgen. Bijvoorbeeld de specialisaties boot duiken, diep duiken, archeologie, nacht duiken, onderwater-oriëntatie, grotduiken, onderwaterfotografie en nog veel meer. Ook deze lessen doe je in het zwembad. Maar er wordt natuurlijk geprobeerd om alles zo echt mogelijk te laten lijken. Deze scubaDoe specialisaties zijn kleine blokken van een 8-tal lessen. Als je aan alle lessen hebt deelgenomen ontvang je gelijk aan het einde van het betreffende blok een specialisatie brevet en logboekblad.

Voor meer informatie of vragen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.